No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Una introducción a la historia de Castelldefels

Conferència del 16 de febrer de 2010.

Sobre el tema Una introducció a la història de Castelldefels, el catedràtic Javier Clemente Hernández va fer una xerrada molt propera sobre la nostra ciutat, que va seguida amb molt interès pel nombrós públic assistent que, com sempre, va acabar fent preguntes interessants al presentador.

Una introducció a la història de Castelldefels va oferir un recorregut per les diverses edats en què es divideix la història a l?hora de ser presentada. L?exposició de Javier Clemente va ser ?personal?, en el sentit que es va fonamentar en la concurrència d?homes i dones que havien trepitjat la nostra realitat geogràfica castelldefelenca. Per a acostar-nos a l’Època Antiga s?havia invitat pel seu nom als primers habitants documentats de la nostra vila: GAIUS TROCINA SYNECDEMUS i VALERIA HALINÉ

Per passar per l?Edat Mitjana, primer, vam estar amb qui suposem que va batejar Castelldefels, FELIX; després ens va visitar un rei caçador als aiguamolls: JOAN II

Un dels batlles ens mostrà com defensar-nos dels pirates, a l?Edat Moderna: CLIMENT SAVALL. Més tard van ser dues dones les que vam veure que organitzaven la conquesta del territori al mar: CAIETANA DE COPONS i MARIA MORENO.

Per endinsar-nos a l’Època Contemporània, vam tenir a la vora un home que intuí una nova organització urbanística per al poble: MANUEL GIRONA.

La realitat més propera que es va abordar, convidant un grup de persones que ens acostà al treball esforçat que aportà la immigració a casa nostra ens va fer recordar els que havien estat els habitants de la TERMAC.