No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Dediquem massa aigua a l’agricultura?

Conferència de l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels
19 d’octubre de 2010.

Sota el títol de “Dediquem massa aigua a l’agricultura?” el doctor Joan Oca, catedràtic de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC, va desenvolupar una conferència molt interessant seguida atentament, com sempre, pel nombrós públic assistent.

Va començar dient que parlar de l’aigua és sempre un tema molt polèmic, perquè la percepció de l’ús de l’aigua és diferent segons els col?lectius que participen en la discussió.

Va fer una àmplia exposició sobre el reg i el seu impacte en la producció d’aliments i sobre el territori.

El màxim esforç dirigit a l’agricultura és l’estalvi d’aigua i el reg serveix per augmentar la producció agrària i disminuir el risc de pèrdua de la collita.

Va exposar de forma detallada el consum a Catalunya, fent esment de les conques interiors, dependents de la Generalitat i de les conques intracomunitàries que depenen de l’Estat.

Les xarxes de producció del reg són infraestructures molt velles, algunes de les quals encara són sèquies de terra no impermeables o de formigó en mal estat i posar-les al dia tindria un cost molt elevat, cosa que fa difícil el trobar incentius per a la reducció del consum de l’aigua de reg.

Va acabar afirmant que la producció d’aliments seguirà sent la principal activitat consumidora d’aigua i que, per això, és important i necessari millorar l’eficiència en l’ús agrari.

Que aquest tema és controvertit es va demostrar en el torn de paraules, amb nombroses i polèmiques preguntes, perfectament contestades pel conferenciant.

Joan Torné
Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels