No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

Fem plaça, fem poble

Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels
“Fem plaça, fem poble”
Conferència del 30 de novembre de 2010. Vicenç Villatoro i Lamolla, escriptor, periodista i polític català.

El conferenciant va començar fent una pregunta: “Què està passant?” referint-se a la transformació de la societat en els darrers anys, canvis deguts a qüestions demogràfiques i a l’evolució tecnològica, sobretot en el camp de les telecomunicacions.

Va fer una àmplia exposició sobre els riscos i les oportunitats que això representa. Per a un emigrant, avui en dia és possible mantenir contacte total amb el país d’origen i viure com si seguís residint-hi (televisió, internet). Això porta el perill que es visqui en bombolles tancades on l’intercanvi cultural sigui difícil.

És necessari buscar i crear espais comuns (en sentit figurat podríem dir la “plaça del poble”), és a dir espais compartits amb unes normes comunes per a tothom. La cultura, l’esport i el món associatiu són camps on és possible trobar punts de confluència i evitar la societat atomitzada que sempre porta el perill de la confrontació. Hem de lluitar a Catalunya per aconseguir avançar en aquest difícil camí. S’està treballant, s’està avançant però encara hem d’anar més lluny. Tenim ja la “plaça pública” com a lloc de trobada cultural, però la pregunta que ens hem de fer és: Què hi posem?

Un torn de preguntes va posar fi a aquesta extraordinària xerrada que va satisfer totalment el nombrós públic assistent.

Joan Torné Ahicart
Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels