No s'ha trobat res

Disculpes, però no s'han trobat resultats. Potser cercar us ajudarà a trobar una entrada relacionada.

La transformació dels productes alimentaris

AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA SÈNIOR UPC Castelldefels
“La transformació dels productes alimentaris: del medi natural al supermercat”, a càrrec de Roser Romero del Castillo. Conferència del 18 d’octubre de 2011

Més de cent persones van assistir a una nova sessió de l’Aula d’Extensió Universitària Sènior UPC Castelldefels la qual va girar al voltant dels productes alimentaris.

Roser Romero del Castillo, del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, va pronunciar la conferència. Aquesta Escola Universitària celebra aquest any el seu centenari i la seva seu es troba actualment al Campus de la UPC a Castelldefels

La conferenciant va començar explicant els atributs bàsics de qualitat d’un aliment:
– Higiene sanitària – (qualitat obligatòria)
– Nutricional
– Organolèptica (dues qualitats molt importants)

A continuació va exposar les tecnologies de transformació i conservació d’aliments:
-Tractaments de calor: pasteurització i esterilitatzió.
-Tractaments de fred : refrigeració, congelació i ultracongelació. En aquest apartat va explicar què és i com es fa el “surimi”.
– Dessecació o deshidratació.
– Addició de compostos químics (additius).
– Productes fermentats.

Va acabar explicant tota la informació obligatòria que han de portar les etiquetes de tots els productes.

Com sempre, la conferència va finalitzar amb un interessant torn de preguntes.

Joan Torné